Hüseyin Arslan'ın "Milli Görüş Hareketi" Kitabı Çıktı!

Hüseyin Arslan'ın

İslamcılığın fikri birikimini yansıtan, temel isimler, dergiler ve meselelere özgün bakış ortaya koymayı hedefleyen Fikir ve Hareket İncelemeleri serisinin ilk kitabı “Milli Görüş Hareketi: Siyasal ve Toplumsal Dönüşümler” Hüseyin Arslan’ın kalemiyle İLEM Yayınlarından çıktı!

İslamcı Dergiler Projesi kapsamında yürütülen Fikir ve Hareket İncelemeleri dizisinin ilk kitabında, Türkiye’nin yakın tarihine damga vurmuş, toplumsal dönüşümün katalizörü olmuş Milli Görüş Hareketi inceleniyor. 1969 yılında Necmettin Erbakan’ın siyasete girmesiyle başlayan ve bugün hala Türkiye siyasetini pek çok toplumsal yapı, kurum ve siyasi partiyle etkileyen hareket, Türkiye’nin yakın tarihini ve bugününü anlamaya imkan sağlıyor.

Fikir ve Hareket İncelemeleri serisi boyunca İslamcılık düşüncesinin farklı alanlarında merak edilen mevzuların temel bir zeminde, giriş düzeyinde ele alınması, meselelerin etraflıca tartışılarak farklı bir gözle yeniden okunması ve her bir meselenin düşünce tarihi içerisindeki konumu ve katkısına ışık tutması amaçlanıyor.

Paylaş: