Yeni Araştırmalar Yeni Bakışlar Seminer Dizisi II. Dönem

Yeni Araştırmalar Yeni Bakışlar Seminer Dizisi II. Dönem

İslamcı Dergiler Projesi kapsamında gerçekleştirilen Yeni Araştırmalar Yeni Bakışlar seminerleri ile, İslamcılık düşüncesi alanında çalışmalarına devam eden akademisyen ve lisansüstü öğrencilerin yeni araştırmalarını ve eserlerini paylaşabileceği bir zemin oluşturmak istiyoruz.

Seminerlerin ilk döneminde dört ayrı araştırmacı, akademisyeni ağırladık. Dizinin ilk döneminde şu isimleri ağırladık; Dr. Sema Üstün Külünk'ten, "Çeviribilim Gözünden Türk İslamcılık Söylemine Bakış:Tercüme Odaklı Repertuvar İnşası Alanı Olarak Hilal Dergisi Örneği" ; Dr. Hicret Toprak'tan, "Mihrap, Minber ve Devlet: Tek Parti Döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı", Talha Köseoğlu'ndan "İslamcılar ve Devlet: Türkiye'de Devlet, Demokrasi ve Sivil Toplum Tartışmalarının Seyri", Ertuğrul Zengin "Toplumsal Hareket Olarak Akıncılar: Türkiye'de İslamcı Öznenin Kurulumu ve Eylemleri

Bu seminerleri gerçekleştirmedeki gayemiz Türkiye’de halihazırda sürdürülen İslamcılık düşüncesi araştırmalarını gündeme taşımaktır. Seminerlerin öncelikli hedefi bu alanda ürün vermiş ve çalışmalarına devam eden akademisyenlerin aydınlattığı alanları kendilerinden dinleyip çalışmalarını bilgi, düşünce paylaşımı çerçevesinde istişareye açmaktır. Farklı perspektif ve metodolojilerle sürdürülen araştırmaların paylaşımının bir yanıyla sahanın hasılasını arttırırken diğer yanıyla yeni araştırma yöntemlerinin de tespitine imkân tanıyacağına inanıyoruz. Bu seminerler, alana katkı yapan araştırmacıların ortaya çıkardığı eserlerin muhtevası, konunun kaynakları, metodolojisi ve sonuçları hakkında paylaşım havzası oluşturacaktır.

Araştırmalarına devam eden lisansüstü öğrenciler ile akademisyenlerin ortak bir platformda buluşup çalışmalarını paylaşmalarını, etkileşim zemini oluşturup yeni işbirlikleri kuracağı zengin bir tartışma ortamı sunmayı hedefliyoruz.

Paylaş: